
Harmonelo Lacto - hladké zažívání po celý den
Chutný sirup na bázi prebiotické rozpustné vlákniny z čekanky. Obsahuje jedinečnou kombinaci 12 probiotických kmenů. Probiotika jsou šetrně ošetřena tzv. tyndalizační technologií, nedochází tak k narušení probiotického účinku a přátelské bakterie si zachovávají svůj účinek. Uvádíme na trh zcela nový doplněk stravy, jehož hlavním cílem je působit příznivě na střevní mikrobiotu - napomáhá k udržení jejího normálního stavu a zároveň k lepší a hladší průchodnosti střev. Jednou z největších výhod je pak možnost použití i v nestandardních případech, kdy není doporučeno užívat běžně dostupná probiotika. Zvyšuje příjem laktobacilů.
- Cena produktu: 1250Kč
- Cena po slevě: 999Kč
Získejte 25% slevu na tento sirup a ušetřete 250Kč.
Chutný sirup na bázi prebiotické rozpustné vlákniny z čekanky. Obsahuje jedinečnou kombinaci 12 probiotických kmenů. Probiotika jsou šetrně ošetřena tzv. tyndalizační technologií, nedochází tak k narušení probiotického účinku a přátelské bakterie si zachovávají svůj účinek. Uvádíme na trh zcela nový doplněk stravy, jehož hlavním cílem je působit příznivě na střevní mikrobiotu - napomáhá k udržení jejího normálního stavu a zároveň k lepší a hladší průchodnosti střev. Jednou z největších výhod je pak možnost použití i v nestandardních případech, kdy není doporučeno užívat běžně dostupná probiotika. Zvyšuje příjem laktobacilů.
Hlavní výhody:
• Vysoká koncentrace lactobacilů
• Sirup se rychle vstřebává - vysoká biologická dostupnost aktivních složek
• Jednoduché použití
• Bez lepku a mléčných složek
• Slazeno rozpustnou vlákninou a steviol-glykosidy získanými z rostliny stévie
• Podporuje zvýšení četnosti stolice a pravidelné vyprazdňování
• Produkt je posílen čistým inulinem, který vytváří silný synergický efekt na přátelské střevní bakterie
• Nízký glykemický index
Složení aktivních látek v jedné dávce:
Harmonelo Lacto obsahuje vyvážený komplex 12 různých probiotických kmenů* v počtu 10 miliard přátelských bakterií v základní denní dávce. Čekanková vláknina 2,7 g v denní dávce. Steviol-glykosidy (stévie) 10 mg.
Čemu přispívá Harmonelo Lacto:
• Zvýšený příjem laktobacilů
• Normálnímu stavu střevní mikrobioty
• Lepší a hladší průchodnosti střev
• Zvýšení četnosti stolice
Rozpustná vláknina
Nová generace prebiotik na bázi upravených, enzymaticky
ztekucených čekankových fruktooligosacharidů fortifikovaných prebiotiky
GOS přispívá k přirozené obnově střevní mikrobioty. Působí ve všech
částech střeva, jak v tenkém, tak tlustém. Tuto vlákninu neumí naše tělo
využít, strávit ani vstřebat. Je však důležitou živinou pro naše
prospěšné střevní bakterie. Mimoto podporuje množení laktobacilů ve
střevech. V tom tlustém navíc zvyšuje produkci butyrátu přátelskými
střevními bakteriemi. Butyrát je pro naše tělo velmi prospěšná látka.
Slouží také jako zdroj energie pro buňky střevní sliznice, a tím
napomáhá k obnově její integrity (celistvosti).
Probiotika a prebiotika
WHO - Světová zdravotnická organizace definuje probiotika jako
živé organismy, které, jsou-li aplikovány v adekvátním množství, působí
příznivě na zdravotní stav hostitele.
Probiotické kultury, které používáme, jsou testované a bezpečné
přátelské bakterie, jenž přirozeně obývají lidské trávicí ústrojí.
Obecně jsou probiotika chápána jako látky příznivě ovlivňující vývoj
střevní mikrobioty.
Prebiotika jsou pro člověka nestravitelné látky,
jejichž konzumace má příznivý fyziologický účinek na hostitele. Toho je
dosaženo selektivní stimulací růstu nebo aktivity některých kmenů
střevní mikrobioty. Nejčastěji se jedná o oligosacharidy (FOS, GOS),
vlákninu, pektiny a celulózu. S nadsázkou lze říct, že prebiotika jsou
potravou pro probiotika.
Mikrobiální společenství jsou jedny z nejstarších organismů a
součást našeho světa. Nachází se všude. Ve vzduchu, ve vodě, v potravě i
uvnitř našeho těla. Proto je dobré žít s nimi v harmonii.
Stévie sladká (Stevia rebaudiana Bertoni)
Stévie je volně rostoucí keř v tropických a subtropických
oblastech Jižní a Střední Ameriky. Hlavní síla tohoto keříku je ukryta v
jeho listech a stoncích, které obsahují látku steviosid. Ta je 200
300krát sladší než sacharóza a má zanedbatelný energetický obsah.